LINKS

Nyttige links

Faktalink

Artikler om samfundsrelevante og historiske emner af bred interesse, som fx sport, kultur, historie, politik, IT, trends og medier.

(Der skal logges på med biblioteksbruger.)

Danmarkshistorien

Hjemmeside om dansk historie fra oldtiden til nutiden udarbejdet på Aarhus Universitet af historikere, arkæologer og andre forskere.


Danmarks Statistik

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik, der indsamler, bearbejder og offentliggør statistik om det danske samfund.


Den Store Danske

Slå op i Den Store Danske der dækker alt fra Danmarks oldtid til børnelitteratur. Her finder du den information du søger samt meget mere.


Freeimages.com

Check out tons of free logo logo images, pictures, and royalty-free stock photos.


DR Skole

Her finder du gratis undervisningsmateriale til folkeskolen. Få inspiration og undervisningsforløb til din undervisning fra 0.-10. klasse.


Pixabay

Pixabay er en sammenslutning af kreative personer, der deler billeder og videoer uden krav om copyright. Alt materiale bliver offentliggjort med Pixabay Licens, hvilket gør dem sikre at anvende uden at man behøver at spørge efter tilladelse eller kreditere fotografen.

Kilderne.dk

Gennem arkivmateriale og en introfilm får eleverne indsigt i en dramatisk episode fra besættelsestiden, mens de bruger deres kildekritiske værktøjer i praksis.


Historie Lab

Nationalt Videncenter for Historie og Kulturarvsformidling.


Globalis

Hjemmeside med udgangspunkt i FN's verdensmål. Siden behandler temaer, lande, statistikker, undervisning og meget mere. Meget brugervenlig og god til fx projektopgaven, samfundsfag og historie.


Videnskab.dk

Videnskab. dk er et uafhængigt nyhedsmedie, hvis formål er at formidle nyheder om dansk og udenlandsk forskning. Videnskab.dk blev oprettet i 2008 og et af de mest citerede specialmedier i Danmark.


Infomedia.dk

Infomedias artikelsamling. Virksomheden indsamler og overvåger nyhedsstof fra redaktionelle medier, herunder trykte medier, onlinenyhedsmedier, blogs, radio, tv, podcasts samt sociale medier. 


His2rie.dk

His2orie er en serier af bøger og tilhørende hjemmeside målrettet historieunderviningen. Siden har også mange links til egnede kilder.